Pascucci este un producător italian de cafea, cu sediul în Monte Cerignone.

Cu o experiență de peste 138 de ani în prepararea cafelei, suntem prezenți în 25 de țări. Acum, și în România.

Povestea a început în anul 1883 în Italia, locul de naștere al cafelei moderne. Pascucci a fost un om plin de pasiune pentru munca sa, și-a dedicat viața pentru a crea cafeaua perfectă.

În 1946 a introdus tehnica de extragere a espresso-ului folosind echipamentele pentru prima oară în industrie. Odată cu introducerea de noi mașini de prăjire și a liniei de producție și mediul înconjurător i-a fost prielnic pentru a produce cantități mari de boabe de cafea de înaltă calitate.

De atunci, eforturile lui Pascucci au continuat timp de 130 de ani și a devenit o marcă globală ce răspândește cafeaua autentică italiană și cultura sa în lume.

*Pascucci S.p.a prezent in România prin INCREMENTAL SRL

Era anul 1883 când Antonio Pascucci, fiul a doi țesători, a decis să se dedice comerțului. A devenit un mic producător concentrat pe produse alimentare.

Pe 15 iulie, a fost încheiat un acord între Italia și Anglia pentru ratificarea libertății de comerț și navigație între cele două țări. Printre produse, el comercializa cafeaua brută colonială devenită pasiunea sa. În 1935, Mario Pascucci s-a implicat și a continuat munca tatălui său.

A deschis primul magazin de familie în Monte Cerignone, administrându-l împreună cu soția sa Domenica. În perioada postbelică, Dino Pascucci, fratele lui Mario, și-a deschis apoi propriul bar de cafea și în Monte Cerignone și a instalat primul aparat de cafea espresso. În cafeneaua Sa, specialitățile sunt cafeaua și sorbeturile.

În anii cincizeci, Alberto Pascucci a decis să industrializeze procesul de prăjire și a înființat prima fabrică de producție. În 1963, Alberto a instalat prăjitorul de cafea cu foc indirect pentru a obține o operație de prăjire omogenă pentru a obține cafea espresso.

În 1975, Caffè Pascucci s-a concentrat doar pe cafeaua espresso, abandonând distribuția alimentelor și înființând proiectul „doar cafea de calitate superioară”.

În 1996, a fost înființată Școala Espresso. Este un centru de formare profesională dedicat rețetelor de espresso și cafea.

Compania de familie CIALDINO s-a născut în 1998 și joacă un rol activ în distribuția și cercetarea sectorului de mono-doze de cafea.

În anii nouăzeci, familia a decis să înceapă și să repete experiența acumulată în sectorul cafenelelor în conformitate cu modelul tradițional, prin proiectare și cercetare pentru a promova dezvoltarea magazinelor de cafea reprezentând marca Pascucci.

În 2000, au inaugurat centrul pilot CAFFÈ PASCUCCI SHOP: un singur brand și un punct de vânzare replicabil. În același an, au înființat și un proiect pentru o nouă fabrică menită să atingă cea mai bună calitate.

Locația este încă în orașul Monte Cerignone datorită climatului unic care menține stabilitatea umidității crude a cafelei.

În 2006, Camera de Comerț a acordat un premiu lui Alberto Pascucci, atingerea  excelenței calitative in procesarea și prepaparea cafelei.

Probabil, visul fiecărui antreprenor, executiv și manager este de a atinge excelența companiei sale. Cu o calitate totală, eficiență și îmbunătățire constantă, atingerea acestui scop este dificilă, dar nu imposibilă.

Obținerea unei armonii complete în companie este cu siguranță o „dorință” de îndeplinit. Armonia fiecărui individ este legată de mulți factori; antreprenorul sau managerul nu este capabil să răsucească doar un comutator și să introducă armonia într-un suflet uman. Însă antreprenorul poate și trebuie să simtă dorința unei armonii globale și să transmită acest sentiment, să promoveze, să comunice și să-i creeze pofta.

La Pascucci, credem că respectarea maximă a demnității umane și a mediului înconjurător ne permite să redobândim echilibrul și cooperarea până la atingerea armoniei corecte. La Pascucci, promovăm o relație echilibrată cu fermierii, furnizorii noștri, personalul nostru de lucru, precum și cu clienții noștri, pentru a-i determina să lucreze din ce în ce mai bine.

Vrem să fii mai bogat. Potrivirea a două cuvinte precum pasiune și muncă ar putea părea cam excesivă, dar cum ați putea numi acel flux de sentimente care atrage fiecare componentă a familiei și întregul personal al lui Pascucci să lucreze împreună în cel mai bun mod și în fiecare sector al companiei?

Legătura cu cafeaua și numele său de marcă este motivația reală pentru Pascucci, cel mai mare stimulent pentru a căuta excelență.

La Pascucci am aflat de existența a două metode de lucru: funcționează bine sau funcționează bine cu pasiune. Știm că rezultatul acestor două metode de lucru nu este cu adevărat același. Răspândirea acestei sensibilități între toți operatorii nu este un lucru ușor.

Resursele umane ale lui Pascucci sunt adevărata comoară a companiei. Asta comercializăm împreună cu cafeaua.

Teritoriul Montefeltro și mai ales Monte Cerignone are sursa ideală de microclimat pentru maturizarea cafelei și sunt, de asemenea, bine cunoscute pentru frumusețea lor naturală.

Nimeni nu credea că acest climat ar putea aduce o astfel de calitate maturării cafelei crude. Dar, ca toate lucrurile născute întâmplător, cafeaua este îmbogățită și de frumoasa noastră descoperire. Acest produs vegetal, cultivat la mii și mii de kilometri distanță, de pe munții din țara sa natală, absoarbe o cantitate considerabilă de umiditate bogată în sare în timpul călătoriei pe vas.

După o perioadă de cel puțin 40 de zile, cafeaua crudă depozitată în subsoluri speciale atinge un echilibru ideal de umiditate și temperatură. În această așa-numită „Faza respirației”, se obține un produs mai stabilizat, în special pentru espresso: crema devine mai catifelată și mai compactă.

O oxidare naturală este inițiată în mod normal prin combinația de umiditate și oxigen.

Căutarea calității fiind fundamentul Pascucci, compania și-a mutat locul de producție într-o fabrică nouă.

Laboratorul de analize, administrat de tehnicieni specializați și agronomi, garantează calitatea cafelei crude. În acest laborator, pe lângă multiplele analize ale boabelor (particularitate, umiditate, prezența defectelor, mucegaiurilor etc.), se construiesc relații puternice cu țăranii, se creează instrumente de informare pentru acei fermieri cu o pregătire mai redusă.

Caracteristicile solului sunt studiate până la selectația celei mai bune zone de producție din lume, iar centrele de colectare sunt, de asemenea, studiate pentru a identifica, sprijini și aranja ca acestea să poată funcționa conform criteriului de calitate.

Zona de degustare, este creată pentru studiul percepțiilor senzoriale (vizuale, olfactive, gustative) care sunt eliberate de fiecare bob și amestecul rezultat.

Abia după această fază, putem stabili dacă cafeaua crudă este potrivită pentru a deveni un amestec pentru Caffè Pascucci.

În fiecare an se efectuează peste 5.000 de probe de degustare.

Maturare: Împreună cu resursele umane, procesele de selecție, amestecare și toate fazele corecte de lucru, miezul fabricii este depozitul de cafea crudă. În acest depozit la subsol, cu umiditate constantă și controlată, cele unsprezece tipuri diferite de cafea crudă importate direct sunt aduse la maturizarea corectă.

În acest mediu de coacere, pentru o perioadă mai mult sau mai puțin lungă în funcție de caracteristicile diferitelor materii prime, umiditatea conținută în boabele verzi este adusă la echilibrul corect.

Prelucrarea cafelei brute: din depozit, o serie de mașini curăță diferite cafele brute, acest proces de curățare servește pentru a asigura puritatea materiei prime.

Sistemul de îndepărtare a prafului, o mașină care elimină reziduurile de cafea, detectoarele de metale, sistemele de îndepărtare a pietrei și corpurilor străine, sitele ecranelor de granulometrie și culoarea culeg boabele de cafea imature și anormale, toate acestea funcționează în ordine pe fiecare lot de cafea crudă.

Dacă cafeaua crudă a fost deja curățată la sursă, aceste procese de curățare internă se repetă. Scopul este de a avea cât mai multă puritate.

Acest proces servește, de asemenea, pentru a elimina orice reziduuri care s-ar fi putut acumula în timpul călătoriei lungi. Sistemul automat transferă materia primă la silozurile de cafea brute. Apoi, după cântărire, acestea sunt transmise direct la fabricile de prăjire pentru a finaliza operațiunile de procesare.

Revista

Nr. 1
Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4
Nr. 5